• home
 • video
 • pas verschenen

  Armstrong wordt samen met "verbrande" US Postal-maats derde in 24 Uren-MTB-race

  Lance Armstrong: "Dit beeld zegt meer dan 1.000 woorden."

  Lance Armstrong, George Hincapie, Christian Vande Velde en Dylan Casey, ex-teammaats van het vroegere US Postal, hebben zich het voorbije weekend in weer en wind geamuseerd op de mountainbike in de 24 Hours of Old Pueblo, een wedstrijd over 24 uur in Tucson, Arizona. Ze finishten als derde.

  Armstrong kreeg in 2012 een levenslange schorsing voor dopinggebruik - ten tijde van US Postal - in evenementen die onder toezicht stonden van het Amerikaanse antidopingagenschap (USADA). In wedstrijden die niet door het USADA gecontroleerd worden, zoals 24 Uren-races, mag hij wel meedoen.

  De vier renners, nu allemaal op pensioen, waren van 1999 tot 2002 ploegmaats bij US Postal. Hincapie en Vande Velde kregen zes maanden schorsing, nadat ze voor het USADA getuigd hadden over doping binnen hun vroegere team.

  Armstrong en zijn kompanen maten zich ondanks een enorme storm met 1.800 andere avonturiers. Ze reden 22 ronden van 26 km en kwamen uiteindelijk 3 seconden tekort voor de tweede plaats. Ze moesten diep gaan, getuige de laatste Instagramfoto van Armstrong. De winnaars reden 24 ronden.

  Foto's van 24 Uren van Old Pueblo