• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: dunks, dunks en nog meer dunks tijdens NBA All-Star Game

  Anthony Davis dunkt twee van zijn 52 punten door de ring.

  In de NBA heeft het Westen het All-Star Game gewonnen: 192-182. Zoals de score al aangeeft, werd er nauwelijks verdedigd, maar de fans smulden wel van het spektakel. Anthony Davis werd met een recordscore uitgeroepen tot MVP.

  Durant en Westbrook vinden elkaar

  Veel ogen in New Orleans waren gericht op Russell Westbrook en Kevin Durant. De liefde tussen de twee voormalige boezemvrienden is zoek sinds Durant OKC ruilde voor Golden State. Op het All-Star Game zaten ze weer in hetzelfde team, al stonden ze maar 81 seconden samen op het parket.

  Dat bleek wel voldoende om de fans op een lekkere alley-oop te trakteren. Durant was de man van de assist, Westbrook ramde de bal door de ring. De bankzitters gingen helemaal uit hun dak.

  Verboden te verdedigen

  Op het All-Star Game staat verdedigen niet in het woordenboek van de NBA-vedetten. Eén fase in de tweede helft was een perfecte illustratie van deze mentaliteit. Giannis Antetokounmpo stormde op de ring af en Stephen Curry ging er gewoon bij liggen om geen dunk in zijn gezicht te krijgen.

  Maar even later krijgt Curry er toch van langs, Jordan grijnst

  Giannis Antetokounmpo, goed voor 30 punten in zijn eerste All-Star Game, viel op met een resem loeiharde dunks. In het begin van het derde quarter ging Stephen Curry de confrontatie met "The Greek Freak" nog uit de weg, maar even later kreeg hij er toch van langs. Toen Curry een rebound wilde plukken, was dat buiten Antetokounmpo gerekend. De Griek trok de rebound door de ring, de reactie van DeAndre Jordan was veelzeggend.

  Harden scoort per ongeluk vanaf zijn eigen helft

  Het regende dunks en driepunters in New Orleans, maar de opmerkelijkste driepunter kwam ongetwijfeld van James Harden. De guard van de Houston Rockets wilde vanaf zijn eigen helft een alley-oop geven aan Anthony Davis, maar gooide de bal pardoes in de ring.

  Davis pakt MVP-trofee

  Geen alley-oop van Harden dus voor Anthony Davis, maar de power forward eiste wel de hoofdrol op in "zijn" New Orleans. Met zijn 52 punten, een record op het All-Star Game, loodste hij het Westen naar een 192-182-overwinning. Davis werd uiteraard ook verkozen tot MVP.

  Wat moet u nog onthouden van het All-Star Game?

  • Kevin Durant (21 punten, 10 rebounds, 10 assists) is de vierde speler die een triple-double laat optekenen op het All-Star Game.
  • Dunken lukt niet voor Isaiah Thomas (1,75m). De kleine guard van de Boston Celtics gooit dan maar een driepunter door de ring.
  • LeBron James, goed voor 23 punten in New Orleans, heeft in totaal al meer dan 300 punten gemaakt op het All-Star Game. Niemand doet beter.
  • Jay Z en Queen B beleefden het allemaal vanaf de eerste rij.