• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Pieters tot de sfeermakers van Limburg United: 5 Belgische sportmomenten

  Ook deze sportfiguren gooiden afgelopen weekend hoge ogen.

  Er zijn wel altijd enkele sportprestaties die verdrinken in een weekend, waarin de strijd om Play-off I volledig losbrandde, het veldritseizoen eindigde en Ben Hermans de sultan was in Oman. Wij bundelden 5 opvallende gebeurtenissen.

  Limburgs feestje in Vorst ondanks bekernederlaag

  Voor sfeer en gezelligheid krijgen de fans van Limburg United een dikke 10. Met een uitbundig legioen waren de Limburgers afgereisd naar hun eerste bekerfinale basketbal. Oostende ging voor de 18e keer met de hoofdprijs lopen. Een domper voor Limburg United, dat de feestvreugde ook na de match nog levendig hield.

  Belgen maken mooie weer op Colombiaanse piste

  Niet alleen in het veld en op de weg, maar ook op de piste oogstten de Belgen afgelopen weekend succes. Lotte Kopecky won goud in het omnium tijdens de Wereldbekermanche in Cali. Ook De Vylder (zilver), Degrendele (brons) en Ghys (brons) vielen in de prijzen.

  Pieters en Smits zijn runners-up in LA

  Ook in de Verenigde Staten maakten de Belgen sier. Golfer Thomas Pieters eindigde knap tweede in de PGA Genesis Open, in Los Angeles. Seppe Smits scheerde eveneens hoge toppen in de "City of Angels" met een tweede plaats in een event voor de beste snowboarders ter wereld. "Twee Belgen tweede in LA", tweette Thomas Pieters naar Seppe Smits. "Proficiat met zilver, man."

  Belgische tennis stapelt de successen op

  David Goffin sloeg zich afgelopen weekend in de geschiedenisboeken: hij is de eerste Belg in de top 10 bij de mannen. Een nieuwe opsteker voor het Belgische tennis, na de Daviscup- en Fed Cup-successen van de voorbije weken. Sportweekend maakte een reportage van Fed Cup-maatjes Elise Mertens en Yanina Wickmayer.

  En dan is er nog... Tim Wellens

  Een vruchtbaar weekend was het ook voor de Belgische wielrenners. Ben Hermans zoog alle aandacht naar zich toe met zijn eindzege in de Ronde van Oman. Maar ook de "jonge benen" van Tim Wellens verdienen een vermelding dit weekend na de zege in de Ronde van Andalusië. In een - op papier - sprintersrit boekte hij zijn 3e zege van het jaar door de sprint te winnen van een vluchtersgroep. Campenaerts - die vrijdag de tijdrit won - snelde naar plek 3.