• home
 • video
 • pas verschenen

  Toon Aerts zit weer op de fiets. Op een vrouwenfiets

  Toon Aerts postte zijn fietsrit meteen op zijn Instagram.

  0 / 0
  Een maand na zijn val in de Wereldbekermanche in Italië zit Toon Aerts weer op zijn fiets. "Op een vrouwenfiets. Ik wilde even zot doen", lacht de Europese kampioen veldrijden.

  Ring ring! Toon Aerts zit weer op de fiets

  Na zijn val in Italië had Toon Aerts al op de rollen gereden. "Nu heb ik de eerste keer weer op de weg gereden", vertelt de renner van de Telenet Lions aan Sporza.

  "Op een vrouwenfiets. Ik wilde even zot doen", lacht hij. "Ik ben langs de markt in het dorp gereden."

  "Het voelde best raar aan. Mijn benen ontwaakten precies uit een winterslaap. De laatste weken heb ik elke dag gewandeld. Fietsen is nog iets anders."

  "Volgende week mountainbike"

  "Volgende week probeer ik het op mijn mountainbike", gaat Toon Aerts voort. "Als ik het stuur wat hoger zet, moet dat zeker lukken."

  "Zo kan ik redelijk ontspannen fietsen. De breuk is bijna genezene, maar druk op mijn schouder moet ik nog vermijden." Over een maand hoopt Aerts weer voluit te kunnen fietsen.

  "Vooral crossen in achtertuin gemist"

  Toon Aerts heeft de laatste weken lijdzaam moeten toekijken hoe zijn collega's een punt achter het veldritseizoen zetten. "Vooral de wedstrijden in mijn achtertuin heb ik gemist", vertelt de crosser uit Rijkevorsel.

  "In Hoogstraten, Oostmalle en Lille had ik er erg graag meegereden. Toen kreeg ik het moeilijk, moeilijker dan tijdens het wereldkampioenschap."

  "Ik stond er nog goed voor in de klassementen. En ik had de indruk dat Wout (van Aert, red) en Mathieu (van der Poel, red) bij te houden waren."

  🎬 Aerts knalt tegen Boom in Fiuggi

  Toon Aerts brak op 15 januari zijn sleutelbeen en schouderblad in de Wereldbekercross van Fiuggi. In een afdaling knalde hij keihard tegen een boom. Hij moest voor het tweede jaar op een rij het WK schrappen.

  "Tom nam veel druk weg"

  Gisteren raakte bekend dat Tom Meeusen het Telenet-schip verlaat. "Tom nam veel druk weg voor ons. Ik benieuwd op welke schouders die nu terecht komt", reageert Toon Aerts.

  "De voorbije jaren heeft Tom de ploeg veel publiciteit bezorgd. Nu zal ik samen met Lars van der Haar zijn rol moeten overnemen. En Corné van Kessel maakt stilaan ook naam in de veldritwereld."