• home
 • video
 • pas verschenen

  Opvallend: nergens in Europa scoren tieners meer dan in België

  Onyekuru, Tielemans en Dimata: 3 productieve tieners in België.

  De Belgische competitie doet zijn reputatie van opleidingsland ook dit seizoen weer alle eer aan. Met Tielemans, Dimata en Onyekuru scoorden al 3 tieners 10 keer of meer in de competitie. Geen enkele generatiegenoot komt maar in de buurt.

  Tielemans, Onyekuru en Dimata beter dan Mbappe & co

  Twee tieners trokken afgelopen weekend de schijnwerpers naar zich toe in KV Oostende-Anderlecht. Youri Tielemans uiteraard, met zijn twee atoomschoten, maar ook Landry Dimata, die zijn doelpuntentotaal tot 10 treffers aandikte.

  Met Henry Onyekuru loopt er nog een derde tiener in onze Belgische competitie rond die al in de dubbele cijfers zit qua goals. Van alle Europese competities van betekenis benadert enkel Monaco-goudhaantje Kylian Mbappe de drie "Belgen", met 7 goals.

  Meest scorende tieners (top 10 in Europa)
  Youri TielemansAnderlecht11 goals19 jaar
  Henry OnyekuruEupen11 goals19 jaar
  Landry DimataKV Oostende10 goals19 jaar
  Kylian MbappeAS Monaco7 goals18 jaar
  Ousmane DembéléDortmund5 goals19 jaar
  Kubilay KanatsizkusBursaspor5 goals19 jaar

  VIDEO: de twee juweeltjes van Youri Tielemans

  Enkel Argentijnen en Brazilianen scoren vaker in top 5 van Europa

  Met doelpunten van Radja Nainggolan en Yannick Carrasco waren afgelopen weekend opnieuw twee Belgen trefzeker. In totaal wisten de Belgen dit seizoen al 103 keer te scoren in de 5 grote competities in Europa (Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland). Daarmee staat België op de achtste plaats.

  Maar als we de 5 grote competities zelf wegnemen (want die eindigen logischerwijze hoger in dit lijstje), dan bekleedt België zelfs de derde plaats. Enkel toplanden Argentinië en Brazilië doen beter.

  Meest scorende nationaliteiten (top 5 in Europa)
  1.Frankrijk431 goals
  2.Spanje419 goals
  3.Italië295 goals
  4.Duitsland199 goals
  5.Engeland197 goals
  6.Argentinië187 goals
  7.Brazilië129 goals
  8.BELGIE103 goals
  9.Kroatië74 goals
  10.Uruguay65 goals

  VIDEO: de treffers van Nainggolan en Carrasco