• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Ik was niet op de hoogte van het vertrek van Meeusen"

  Nys en Meeusen voor de start van dit seizoen.

  Tom Meeusen (28) rijdt in 2018 voor Beobank-Corendon. Hij verlaat het team van Sven Nys, die Meeusen zijn vertrek gunt, ook al wist hij niets van een transfer.

  Na meer dan 10 jaar zal Meeusen het straks voor bekeken houden in de Telenet-ploeg, waar Sven Nys sinds dit seizoen als ploegmanager de lakens uitdeelt. Gisteren, na de Sluitingsprijs in Oostmalle, maakte Beobank-Corendon bekend dat Meeusen een contract ondertekend heeft bij het team van kopman Mathieu van der Poel.

  Het nieuws kwam als een kleine verrassing, aangezien Meeusen en Telenet nog om de tafel zouden gaan zitten. "Ik was niet op de hoogte van Toms transfer", zei Sven Nys maandagochtend in een sportpraatje op radiozender Joe FM.

  "Er was een gesprek gepland deze week, ook al wisten we dat het een moeilijk verhaal zou worden. We wisten immers dat Tom met andere ploegen sprak."

  "Maar ik gun Tom zeker een mooi contract bij een andere ploeg. Ik had hem graag in ons team gehouden, maar dat moet van twee kanten komen. Ik heb het gevoel dat Tom de stap wou zetten, dan moet je je daar bij neerleggen."

  Rijdt Meeusen nog voor Telenet of niet?

  De vraag is nu alleen nog vanaf wanneer Meeusen de overstap maakt: op 1 september 2017 of pas op 1 januari 2018. Nys: "We zullen daar nog even over samenzitten met Tom, zodat we kunnen bekijken hoe we hier op een goeie manier kunnen uitkomen."