Ga naar de inhoud

meest recent

      Noch Standard noch Charleroi krijgt punten

       ma 20 februari 2017 15:07
      De wedstrijd werd stilgelegd bij een 1-3-voorsprong voor Standard.
      Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft zich uitgesproken over de wedstrijd Charleroi-Standard van 4 december. Geen enkel team krijgt punten. Dat is vooral slecht nieuws voor Standard met het oog op Play-off I.

      🎬 4 december 2016: supporters misdragen zich in Waalse voetbalclash

      Scheidsrechter Gumienny legde Charleroi - Standard stil bij een 1-3-voorsprong voor de bezoekers. De supporters van beide clubs hadden zich meermaals misdragen. Ze gooiden onder meer met aanstekers, bierbekers en bommetjes.

      Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft nu een beslissing genomen in het dossier. Het BAS besliste dat er geen punten worden toegekend aan beide teams, maar doet de sanctie teniet om Standard matchen achter gesloten deuren op te leggen.

      Standard: "Beslissing bestuderen"

      "We gaan de tijd nemen om alles te bestuderen", laat Standard weten. "Een van de komende dagen zullen we ons uitspreken over de beslissing van het BAS."

      Standard kan nog naar de burgerlijke rechtbank trekken, al is die piste in strijd met het intern reglement van de Pro League.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Exit Play-off I voor Standard?

      Nu de beslissing van het BAS gevallen is, lijken de kansen voor Standard om Play-off I te bereiken tot een minimum herleid.

      Drie speeldagen voor het einde staat de club uit Luik negende met 37 punten. Charleroi staat met 7 punten meer op de zesde plaats. De top 6 speelt Play-off I.