• home
 • video
 • pas verschenen

  Lommel United krijgt geen tweede kans tegen Tubeke

  De bewuste fase: Bertjens krijgt rood

  Het Bureau Arbitrage van de Belgische voetbalbond heeft vanmiddag laten weten dat Lommel United de wedstrijd tegen Tubeke niet mag herspelen. In die match kreeg een speler van Lommel een onterechte rode kaart.

  Op 20 januari speelde Lommel uit bij Tubeke. Na een halfuur ging Tubeke-speler Camargo theatraal neer na een vermeende kopstoot van Bertjens. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere baseerde zich op het signaal van de vierde official en gaf Bertjens rood. Onterecht, zo bleek.

  Lommel verloor de wedstrijd met 2-0 en diende een klacht in. Het vroeg om de wedstrijd te herspelen, maar daar gaat de Belgische voetbalbond dus niet mee akkoord. De Limburgers kunnen wel nog beroep indienen. Normaal gezien zullen ze dit niet doen.

  Bekijk hieronder nog eens de fase:

  Ook een klacht na wedstrijd tegen Cercle

  Ook na de match tegen Cercle Brugge diende Lommel een klacht in. In die wedstrijd werd een doelpunt van Lommel afgekeurd en scoorde Mboyo vanuit buitenspel. Deze klacht werd onontvankelijk verklaard, omdat ze niet volgens de juiste procedures werd ingediend.