• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse: "Vanaf volgende week schuldenvrij"

  Zondag speelt voor de tweede periodetitel.

  "Lierse is straks financieel gezond." Dat meldt de club uit eerste klasse B op haar website. "Geldschieter Wadi Degla zet de lening van 24 miljoen euro om in kapitaal."

  "Financieel weer gezond"

  Lierse overleeft al jaren dankzij de financiële inbreng van het Egyptische concern Wadi Degla. "Lierse is een kleine club die nu zal bewijzen ook zonder de extra miljoenen van Wadi Degla een bestaansrecht te hebben", klinkt het op de website van de club.

  "Om alles kracht bij te zetten, overtuigde onze club Wadi Degla om de lening van 24 miljoen euro die momenteel in de boeken staat om te zetten in kapitaal. Dit maakt onze club financieel weer gezond."

  "Zelfstandig opereren vanaf volgend seizoen"

  "Door de kapitaalsverhoging is Lierse vanaf volgende week schuldenvrij", klinkt het op het Lisp. "Meer nog, het eigen vermogen wordt hiermee 8 miljoen euro (positief)."

  Lierse heeft het positieve resultaat naar eigen zeggen ook te danken aan een "strikt en voorzichtig beleid én een uitgaande transfer voor een aanzienlijk bedrag, zoals die van Ayub Masika eerder op de dag."

  "Op die manier zou Lierse vanaf volgend seizoen financieel helemaal zelfstandig kunnen opereren."

  Zondag periodekampioen?

  Zondag kan de hemel ook sportief opklaren boven Lier. Dan speelt Lierse voor de tweede periodetitel in eerste klasse B. Het team moet tegen Roeselare minstens even goed doen als Antwerp tegen Lommel. Als dat lukt, speelt Lierse voor de promotie naar de Jupiler Pro League.