• home
 • video
 • pas verschenen

  E3 Harelbeke is geen koers voor papcoureurs

  De E3 Harelbeke pakt ook dit jaar uit met een opmerkelijke poster. Een jongetje vol tattoos kleurt de affiche van de wielerklassieker. "Niet voor papcoureurs", staat op zijn rug.

  "Pure rock 'n' roll"

  "De E3 Harelbeke heeft zijn rebelse karakter blijven behouden. Wij zijn nog steeds de echte pure rock 'n' roll van het Belgische wielrennen", klinkt het bij de eigenzinnige organisatie. "Wie de E3 Harelbeke wint is geen simpele renner."

  In het verleden pakte de E3 uit met vrouwelijk schoon. "Seksistisch", vonden sommigen. Er werd zelfs gedreigd met een rechtszaak waardoor de banner onmiddellijk uit beeld verdween. "Deze keer zijn we voor schattig gegaan", lacht woordvoerder Jacques Coussens.

  E3 blaast 60 kaarsjes uit

  De E3 Harelbeke viert dit jaar zijn 60e editie. Recordhouder won de klassieker al 5 keer in zijn carrière (in 2004, 2005, 2006, 2007 en 2012). Vorig jaar was de Pool Michal Kwiatkowski de beste in de generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen.

  🎬 2016: Kwiatkowski klopt Sagan