Ga naar de inhoud

meest recent

      De Bruyne: "Halve finales Champions League zijn must"

       ma 20 februari 2017 16:05
      Kevin De Bruyne staat de pers te woord.
      Kevin De Bruyne wil absoluut weer naar de laatste vier van het kampioenenbal. "Dan horen we voor het grote publiek bij de échte topclubs", denkt de speler van Manchester City.

      De Bruyne mikt op top 4

      Manchester City ontvangt Monaco in de Champions League. "Een lastige opdracht tegen een team in vorm in Frankrijk", vertelt Kevin De Bruyne een dag voor de heenwedstrijd. "We zullen tot het uiterste gaan."

      De achtste finales mogen niet het eindstation worden voor City. "Vorig seizoen hebben we een grote stap gezet door voor het eerst de halve finales te halen. Vanaf een halve finale of finale horen we voor het grote publiek bij de échte topclubs", denkt hij.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      De Bruyne vraagt tijd

      Manchester City mag het laatste decennium in de Premier League dan wel een topploeg zijn. Europees is de plek in de halve finale vorig seizoen voorlopig de enige uitschieter.

      "Mensen mogen ons pas vergelijken met teams als Manchester United en Liverpool als we evenveel tijd als hen hebben gehad om successen te boeken in de Champions League", is De Bruyne daarover duidelijk.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      De Bruyne antwoordt op kritiek

      De statistieken van Kevin De Bruyne zelf zijn dit seizoen een tikkeltje minder dan vorig seizoen. Hij speelt dan ook vaak iets lager op het veld.

      "Mensen kijken telkens weer naar die statistieken", antwoordt De Bruyne. "Ik denk dat ik nu meer mijn stempel op het spel kan drukken dan vorig jaar."

      "Als we een titel kunnen pakken zonder dat ik daarbij scoor, zal ik heel blij zijn. Ik voel me heel goed op de positie die ik nu op het veld bekleed."