• home
 • video
 • pas verschenen

  Borkelmans in De Kleedkamer over zoon: "Heb het gevoel dat ik gefaald heb"

  Vital Borkelmans liet even in zijn hart kijken in De Kleedkamer.

  0 / 0
  In de opener van het 2e seizoen van De Kleedkamer praat Vital Borkelmans, ex-speler van Club Brugge en ex-assistent-bondscoach, over het persoonlijke drama dat hem de voorbije maanden is overvallen.

  Terwijl Vital Borkelmans met de Rode Duivels het EK probeerde te winnen, moest de voormalige assistent-bondscoach ook een persoonlijk gevecht leveren.

  Zijn oudste zoon was betrokken bij een zware vechtpartij na Club Brugge-Napoli en belandde 1,5 maand in voorhechtenis in de cel.

  "Ik mag het zo niet zeggen, maar als vader heb je dan het gevoel: ik heb gefaald", zegt een emotionele Borkelmans.

  "Ik weet dat hij fouten gemaakt heeft. Die jongen doet stommiteiten. Maar ik heb hem tot vandaag gesteund. Het blijft mijn kind. Dat pakt niemand van mij af. Niemand."

  "Gelukkig had ik de coach (Wilmots) om mee te praten"

  Gelukkig hield Borkelmans aan zijn carrière enkele vrienden voor het leven over, waarbij hij met zijn problemen terecht kon. "Fox (Franky Van der Elst) en zeker ook Gert Verheyen. Ik heb heel veel aan hem te danken, net als aan mijn vrouw."

  "Ik ben mijn zoon gaan opzoeken in de cel, maar toen ik daar buitenkwam was ik echt kapot. Gelukkig had ik een goeie coach (Marc Wilmots). Dat is een goeie mens. Met hem kon ik er ook over praten."

  "Uiteindelijk stelt mijn zoon het nu goed: hij heeft werk, woont samen en heeft een kindje." Maar vlak na het EK liep het toch weer mis.

  "Meteen na onze uitschakeling tegen Wales ben ik naar het ziekenhuis gereden omdat het kindje van mijn zoon een hartoperatie moest ondergaan. Het lag ook 10 dagen in een coma. Dat kwam er ook nog bij."

  "Er zijn belangrijkere zaken in het leven dan voetbal"

  De moeilijke periode in zijn leven heeft Borkelmans een dure, maar wijze les geleerd. "Er zijn belangrijkere zaken in het leven dan voetbal." Dat hielp hem ook het verlies tegen Wales en het EK te relativeren.

  "Een sportman is een mens van vlees en bloed. De ene dag is het alles, de andere dag niets. Daarom kun je een voetballer niet met de vinger wijzen. Wie nooit gespeeld heeft, kan daar niet over praten."

  Bekijk de volledige uitzending van De Kleedkamer over het Club Brugge van 1992 op vrt.nu.