• home
 • video
 • pas verschenen

  Bommetje in titelstrijd 1B: Lierse verkoopt Masika aan zusterclub Roeselare

  Masika trekt naar een Chinese tweedeklasser

  Ayub Masika verlaat Lierse en trekt met onmiddellijke ingang naar Beijing Renhe Football Club, een tweedeklasser uit China die in handen is van de broer van de eigenares van Roeselare. "De timing is wat onhandig", geeft Lierse toe.

  Dat de verkoop van Masika (24) een financiële meevaller is voor Lierse, lezen we op hun website: "We beseffen dat de timing voor een uitgaande transfer niet ideaal is, maar het aanbod van de Chinese club betekende een serieuze meerwaarde en is ook belangrijk voor de financiële stabiliteit van de club."

  Masika werd begin juli 2016 overgenomen van Racing Genk. Door zijn goede prestaties in de eerste klasse B werd de Keniaanse Belg opgemerkt door de ploeg uit Peking. Bij Beijing Renhe FC wordt Masika ploegmaat van Nikica Jelavic (ex-Zulte Waregem).

  Opvallend: zus van eigenaar Beijing Renhe is eigenares Roeselare

  De club uit China is in handen van de broer van Xiu Li Hawken, de mede-eigenares van Roeselare. Roeselare is als winnaar van de eerste periode al zeker dat het de barrages voor promotie mag spelen, Lierse en Antwerp bikkelen om het tweede ticket. Volgend weekend valt de beslissing. Dan speelt Lierse tegen... Roeselare.

  Volgens Lierse zal de transfer niets veranderen. "Dit doet niets af van de sportieve ambities van de club", luidt het . "De focus ligt nog steeds op de wedstrijd van zondag en het behalen van de finalewedstrijden voor promotie naar 1A."