• home
 • video
 • pas verschenen

  Ambitieuze Pieters: "Nu wil ik PGA-toernooi winnen"

  Thomas Pieters laat meteen van zich horen in de Verenigde Staten.

  Thomas Pieters is een ambitieuze jongen. "De tweede plaats in Californië geeft me vertrouwen. Nu wil ik meedraaien voor winst", vertelt de 25-jarige golfspeler.

  "Geeft me vertrouwen"

  Thomas Pieters is de voorbije dagen uitstekend begonnen in de Amerikaanse PGA Tour, het hoogste niveau in de golfsport. De 25-jarige Belg eindigde in Californië op de tweede plaats.

  "Dat geeft me vertrouwen. Ik heb top 10-spelers verslagen. Enkel de nummer 1 van de wereld deed beter", reageert Pieters bij Sporza.

  De stap naar het PGA-circuit is prima verlopen voor Pieters. "Vorig jaar heb ik geproefd van het niveau. Nu wil ik meedraaien voor winst. Ik kan het niveau aan. Ik heb er hard voor gewerkt."

  "PGA-toernooi winnen"

  Thomas Pieters is een ambitieuze jongen. "Een PGA-toernooi winnen zou een hele mooie start zijn van het seizoen. Hopelijk lukt me dat de komende weken", vertelt de golfspeler.

  "Ik speel altijd met de bedoeling om het toernooi te winnen. Dat is zeer moeilijk in de golfwereld. Je kan niet elk jaar twee of drie keer winnen. Ik mik op een zege per jaar."

  Volgend weekend krijgt Pieters al een kans. Dan staat hij op de green in Florida.

  🎬 Pieters besluit zijn toernooi met een birdie (1 slag onder par)