• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tim Wellens schrijft slotrit op zijn naam in Andalusië

  Wellens voerde weer een mooi nummertje op.

  Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft zijn uitstekende Ruta del Sol bekroond met winst in de laatste etappe. Victor Campenaerts snelde naar de derde plaats. De eindwinst in het zuiden van Spanje is voor Alejandro Valverde. "Mijn volgende doel is de Strade Bianche", vertelt de Belgische ritwinnaar.

  Snelste in kopgroep

  Tim Wellens was de snelste van een kopgroep met zes renners. De Australiër Simon Clarke werd tweede. Op papier was dit een etappe voor spurters, maar daar staken Wellens en co dus een stokje voor met een aanval in de eerste 5 kilometer.

  Met Victor Campenaerts stond er nog een landgenoot op het podium. De LottoNL-renner, vrijdag al winnaar van de tijdrit, kwam als derde over de streep.

  Derde zege in 2017

  Voor Tim Wellens is het in acht koersdagen al zijn derde zege van het seizoen. Eerder won hij twee keer in de Challenge Mallorca.

  De eindzege in de Ruta del Sol ging naar de 36-jarige Spanjaard Alejandro Valverde. Hij behield zijn krappe bonus van 1 seconde op zijn landgenoot Alberto Contador. Voor Valverde is het de 100e overwinning in een lange loopbaan.

  Wellens: "Mijn volgende doel is de Strade Bianche"

  "Ik vind het eigenlijk leuker om op deze manier te winnen dan solo aan te komen. Als ik mag kiezen mag het spannend zijn", vertelde Tim Wellens na zijn ritzege. “In de finale probeerde ik de andere vluchters te lossen, maar dat lukte niet."

  "In de kopgroep was iedereen bang van elkaar en dat zorgde voor een kat-en-muisspel, maar niemand kon wegrijden. Ik ging de sprint aan op tweehonderd meter van de streep. Op voorhand was ik helemaal niet zeker dat ik het zou kunnen afmaken, maar het ging redelijk gemakkelijk."

  "Aan het eind van vorig seizoen stonden er vier overwinningen op mijn teller, nu heb ik half februari al drie zeges geboekt. Dat had ik enkele weken geleden nooit verwacht. Mijn volgende doel wordt de Strade Bianche op 4 maart. Het is de eerste keer dat ik die wedstrijd zal rijden, maar ik geloof dat ik ook daar een mooi resultaat kan neerzetten.”

  Ruta del Sol (Spa-2.BC)

  Uitslag slotrit:

  01. Tim Wellens - 151 km in 3u58'31"
  02. Simon Clarke (Aus) z.t.
  03. Victor Campenaerts
  04. Maciej Paterski (Pol)
  05. Domen Novak (Svn)
  15. Alejandro Valverde (Spa) op 1'45"
  17. Edward Planckaert z.t.
  19. Maxime Farazijn
  25. Alberto Contador (Spa)

  Eindstand:

  01. Alejandro Valverde (Spa) - in 17u12'23"
  02. Alberto Contador (Spa) - op 1"
  03. Thibaut Pinot (Fra) - 6"
  04. Wout Poels (Ned) - 21"
  05. Diego Rosa (Ita) - 45"
  14. Jelle Vanendert - 3'46"
  16. Floris De Tier - 3'53"
  20. Bart De Clercq - 4'52"
  33. Jasper De Buyst - 8'56"