Roglic neemt eindzege mee naar huis, Antunes wint laatste rit in Algarve

zo 19 februari 2017 18:36
De winnaar in Portugal.
De 27-jarige Sloveen Primoz Roglic heeft de Ronde van de Algarve gewonnen. Hij gaf in laatste rit zijn krappe voorsprong in het klassement niet meer uit handen. De dagzege ging naar de Portugees Antunes. Tiesj Benoot was de beste Belg.

De wind maakte het de renners knap lastig op de laatste dag. Het peloton vreesde voor waaiers en dus duurde het heel lang voor er toch een groepje zich los kon wrikken. Een groepje van 21 renners, met onder anderen Vanmarcke en Devenyns, kozen na tachtig kilometer toch voor het avontuur.

LottoNL-Jumbo voelde dat het gevaarlijk werd voor Roglic en zette de achtervolging in. Net voor de slotklim werden de vluchters gegrepen.  Sky probeerde Kwiatkowski aan de dag- en eindzege te helpen, maar Antunes (foto) reed het vinnigst naar boven.

Roglic hield uiteindelijk zijn voorsprong van 22 seconden op Kwiatkowski. Tiesj Benoot kwam als derde over de finish en strandde in de eindstand op de 8e plaats.