• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen komt vanavond weer naar huis: "Komende week is herstelweek"

  Boonen: "Ik heb gedaan wat ik wou doen: veel kilometers rijden, trainen, koersen."

  Tom Boonen heeft in Oman de laatste hand gelegd aan zijn voorbereiding op de voorjaarskoersen. Vanavond komt de Belg van Quick-Step Floors weer naar huis, hij blikte voor de slotrit al even terug. "Het was een goeie week. Jammer van die val, maar gelukkig was die zonder erg."

  Boonen miste door de val in de eerste rit een kans op een ritzege. "Jammer, maar dat kruipt niet in mijn hoofd."

  De 36-jarige bijna ex-renner viel niet één, maar twee keer in Oman. Ook zaterdag lag hij bij 40 renners in de koninginnenrit naar Green Mountain. "Dat was geen echte val. Ik zat er meer wat tussen, dan dat ik viel. Er liep een klein beekje over de straat, zoals wel vaker in Oman. Het lag er spekglad bij. De eerste renners reden er nog door aan 10 km/u, de rest lag op de grond. Maar meer dan een natte broek hield ik er niet aan over."

  "Enkel vrijdag was ik even niet goed"

  "Mijn val in de eerste rit was ook niet erg. Alleen in de rit van vrijdag was ik even niet goed. Dat is normaal voor de derde dag, dan schiet het afweersysteem van je lichaam in gang en beginnen de wonden te genezen."

  "Maar die valpartij steekt niet in mijn hoofd. Ik heb een goeie week achter de rug en houdt een goed gevoel aan deze ronde over, op enkele pijnlijke plekken na. Ik heb hier kunnen doen wat ik wilde: veel kilometers rijden, trainen, koersen."

  "Kijk uit naar Lore en de kinderen"

  Boonen keert vanavond met zijn team naar huis en landt morgen in België. "Ik kijk er echt wel naar uit om naar huis te gaan. Ik was toch al vaak van huis de voorbije weken, zowel in de Ronde van San Juan, als op trainingskampen in Calpe."

  "Een paar dagen thuis zijn, bij Lore, bij de kinderen zal me deugd doen. En dan komt het openingsweekend met de Omloop, de eerste kilometers op Vlaamse bodem."

  "Komende week is nu vooral een herstelweek, ik heb hier deze week ruim 1.000 kilometer in de benen (Boonen maalde vaak extra kilometers voor en na de etappe, red). Je moet het lichaam ook de tijd geven om te herstellen."