Detry wordt 17e in Perth na experimentele match play

za 18 februari 2017 12:38
Thomas Detry is aan de slag in Perth in een experimenteel format.
Thomas Detry is op de European Tour in Perth 17e geworden. De eindfase van het toernooi in Australië kende geen traditioneel verloop. De overwinning was voor de Australiër Brett Rumford.

In Perth was er - zoals vertrouwd - een cut na de tweede ronde (T65 en beter), maar ook na de derde ronde (T24). Detry overleefde dus die twee hakbijlen.

Met zijn gedeelde achtste plaats mocht Detry deelnemen aan de Match Play Knockout met 24 spelers. Bij Match Play spelen twee golfers rechtstreeks tegen elkaar over zes holes tot er een winnaar is.

Detry moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Australiër Adam Bland. De 24-jarige Brusselaar won het eerste punt na een birdie op de tiende hole, maar na een gemiste afslag van Detry op de tweede hole stelde de 34-jarige Bland gelijk.

Na zes holes hielden de twee golfers elkaar nog altijd in evenwicht. Elk wonnen ze twee holes. Op twee holes speelden ze gelijk. Een extra hole moest de beslissing brengen. Op de extra aangelegde 68 meter korte shoot-out hole toonde Bland zich net iets beter.

Detry werd uiteindelijk zeventiende. De overwinning was voor Brett Rumford, die in de finale de Thai Phachara Khongwatmai versloeg. Voor de 39-jarige Australiër is het zijn zesde European Tour-zege. Het levert Rumford 210.255 euro op.