• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boeiende plot op NBA All-Star Game: "Durant en Westbrook? Ze gaan geen ruzie maken"

  Kevin Durant (l) en Russell Westbrook spreken niet meer met elkaar.

  Zondagnacht staat in de NBA het All-Star Game op het menu. Het wordt vooral uitkijken naar Kevin Durant en Russell Westbrook, die voor het eerst sinds het vertrek van Durant bij Oklahoma City weer in één team zullen spelen. "Ik denk niet dat ze ruzie gaan maken", zegt Dennis Xhaët, die op PlaySports commentaar geeft bij de wedstrijd.

  Geen liefde meer tussen Durant en Westbrook

  Kevin Durant en Russel Westbrook maakten samen jarenlang het mooie weer bij Oklahoma City, tot Durant vorige zomer naar de Golden State Warriors trok. Sindsdien is de relatie tussen de twee vrienden helemaal bekoeld. Toen de twee elkaar vorige week nog tegenkwamen op het parket, ging het er bijwijlen heftig aan toe.

  "Westbrook en Durant waren als broers voor mekaar"

  "Russell Westbrook heeft zelf eigenlijk nooit verteld waarom ze niet meer praten. Hij heeft wel wat steekjes uitgedeeld", vertelt Dennis Xhaët aan Sporza. "Naar verluidt neemt Westbrook het Durant vooral kwalijk dat hij hem niet gecontacteerd heeft en dat hij het vertrek van zijn maatje gewoon via de media moest vernemen."

  "Durant heeft Westbrook wel een sms'je gestuurd, maar wanneer is niet precies zeker. Wat wel zeker is, is dat ze na acht jaar in hetzelfde team méér dan ploegmaats waren, echt goeie vrienden. Als broers voor mekaar zelfs. Als je dan alleen maar een sms krijgt, snap je wel waarom Westbrook zo boos is."

  "Coach Steve Kerr zal de angel er helemaal uithalen"

  Op het All-Star Game komen Durant en Westbrook elkaar opnieuw tegen. Meer zelfs: ze spelen in hetzelfde team. "De rol van Steve Kerr, coach van de Golden State Warriors en ook coach van de Western All-Stars, wordt heel belangrijk", weet Dennis Xhaët.

  "Kerr is een van de meest charismatische coaches die er zijn. Hij heeft veel gevoel voor humor en is heel geliefd bij de spelers. Door op de training dingen te zeggen en steekjes te geven verwacht ik dat hij de angel er helemaal zal uithalen."

  "Puur door het karakter van Steve Kerr zal het allemaal veel beter meevallen dan iedereen verwacht. Al weet je dat nooit zeker, want Westbrook heeft een heel onvoorspelbaar karakter. Maar ik geloof nooit dat hij een All-Star Game gaat verpesten. Hij weet ook dat het voor de fans is. Hij gaat geen ruzie zoeken met Durant."

  "Laat Westbrook maar voor de derde keer op rij MVP worden"

  De fans dromen ervan om zondag Russell Westbrook op het parket te zien samen met de vier spelers van de Golden State Warriors: Curry, Thompson, Green én Durant. "Ik denk dat Steve Kerr dat zeker zal proberen", zegt Dennis Xhaët. "Al was het maar om duidelijk te maken dat het máár basketbal is. Dat zou typisch Kerr zijn."

  "Of dit weekend de aanleiding zal zijn voor een verzoening tussen Durant en Westbrook? Ik denk dat Durant dat heel graag zou willen. Westbrook daar twijfel ik nog aan. Misschien heeft hij die situatie wel nodig om extra motivatie uit te putten, om nog beter te spelen en de leider van zijn team te zijn. Het zou mooi zijn als hij zondag voor de derde keer wordt verkozen tot MVP van het All-Star Game. Dat zou uniek zijn."

  Leuk: elke speler heeft eigen Twitter-emoji dit weekend