• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wenger: "In maart of april beslis ik over mijn toekomst"

  Is Wenger volgend seizoen nog trainer van Arsenal?

  Na het pijnlijke 5-1-verlies van Arsenal tegen Bayern München denkt trainer Arsène Wenger (67) na over zijn toekomst. Of die bij Arsenal ligt, is nog niet duidelijk. "Wat er ook gebeurt, ik ben volgend seizoen trainer", aldus Wenger.

  De Britse pers was staalhard voor Wenger na de pandoering in München. Omdat zijn contract bij Arsenal op het einde van het seizoen afloopt, gaan er stemmen op dat de Fransman er dan beter definitief een punt achter zet in Londen.

  Het is al sinds 2004 geleden dat Arsenal nog eens kampioen werd. Ook dit seizoen is het zo goed als zeker uitgeschakeld in de Champions League en staat het vierde in de Premier League op 10 punten van leider Chelsea. Daarom neemt de druk op Wenger de laatste tijd toe.

  De 67-jarige Fransman zegt nog niet klaar te zijn voor zijn pensioen: "Ik zal in maart of april met het bestuur praten. De club is het belangrijkste, dan pas kom ik. Wat er ook gebeurt, volgend jaar ben ik trainer. Hier of ergens anders."

  Vooral de fans verlangen na 21 jaar door de tegenvallende resultaten naar een nieuwe trainer. "Arsenal zal in de toekomst niet iedere match winnen, ook niet zonder mij. Verliezen doet pijn, maar het is deel van het voetbal. Dat moet je accepteren", liet Wenger nog weten. 

  Bekijk hieronder een deeltje van het interview: