• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Praet: "Bij Sampdoria heb ik begrepen hoe complex voetbal is"

  Praet voelt zich in zijn sas bij Sampdoria.

  Na een moeilijke aanpassingsperiode komt Dennis Praet (22) stilaan boven water bij Sampdoria. De ex-Gouden Schoen heeft de jongste weken een basisplaats afgedwongen bij de nummer 10 in de Serie A. "Ik had hier meteen begrepen dat ik nog veel verbeteringsmarge had", zegt Praet in La Gazzetta dello Sport.

  De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport besteedt een beetje aandacht aan de kledinglijn van Dennis Praet en stelt vast dat het truitje van Sampdoria steeds beter aanvoelt voor Praet.

  "Het was moeilijk", bekent Praet, die Anderlecht afgelopen zomer ruilde voor Sampdoria. "Het Belgische voetbal verschilt veel van het Italiaanse."

  "Onder coach Marco Giampaolo heb ik begrepen hoe complex deze sport is. In België was er wekelijks een tactische bespreking van 15 minuten, met een video, waarbij je enkel de tegenstander bekijkt."

  "Hier is alles geprogrammeerd. Elke beweging wordt afgestemd op die van je ploegmaats."

  "Ik ben naar hier gekomen om te groeien en ik heb onmiddellijk vastgesteld dat ik nog veel verbeteringsmarge had. Ik wist dat ik zou verbeteren, maar ik wist ook dat ik tijd nodig had."