• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hirscher heeft wereldtitel reuzenslalom te pakken, ondanks vliegtuigincident

  Hirscher werd eerder al wereldkampioen op de slalom en de supercombiné.

  Na twee zilveren medailles heeft Marcel Hirscher eindelijk de wereldtitel gepakt op de reuzenslalom. De Oostenrijker was in Sankt-Moritz 25 honderdste seconde sneller dan z'n landgenoot Roland Leitinger, de Noor Leif Kristian Haugen was derde op 71 honderdste. De finale liep wel ruim een halfuur vertraging op na een bizar vliegtuigincident.

  Voor Hirscher is het z'n eerste gouden medaille op de reuzenslalom. Zowel in 2013 als 2015 moest hij op die discipline vrede nemen met zilver, telkens na de Amerikaan Ted Ligety. Die was er dit jaar niet bij door een blessure.

  "Dit is een ongelofelijk gevoel na één van de zwaarste wedstrijden dit seizoen. Ik ben hier heel erg dankbaar voor", zei Hirscher, die zondag ook als favoriet start aan de WK-finale slalom.

  Hirscher zit intussen aan drie wereldtitels. In 2013 pakte hij in Schladming al het goud op de slalom en twee jaar later was hij in Beaver Creek de beste op de supercombiné.

  De Oostenrijker domineert al jaren in de technische disciplines en is op weg om als eerste man in de geschiedenis zes keer op rij de wereldbeker te winnen.

  Vliegtuigincident zorgt voor opschudding

  De twee manche van de finale liep ruim een halfuur vertraging op na een bizar vliegtuigincident. Een vliegtuig van het Zwitserse leger raakte tijdens een formatievlucht boven de piste de kabel waaraan de camera hing die de skiërs filmt tijdens hun passage over de finish.

  De camera kwam terecht op het stuk waar de skiërs stoppen na hun race, maar niemand raakte gewond. Ook dit weekend zal de Zwitserse luchtmacht nog formatievluchten houden boven de piste.

  Het is best opvallend dat uitgerekend Hirscher een wedstrijd wint met zo'n incident. In 2015 werd de Oostenrijker tijdens de wereldbeker slalom in Madonna di Campiglio bijna geraakt door een drone, die net achter hem in de sneeuw landde.

  Bekijk hier de beelden van het incident: