• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ghelamco: "Eurostadion komt er als iedereen overeenkomsten respecteert"

  Anderlecht tekende in 2015 een beginselakkoord met Ghelamco.

  Het Eurostadion-dossier zit nog altijd muurvast, zeker nu Anderlecht zich lijkt terug te trekken. "We vragen dat iedereen zijn aangegane verbintenissen uitvoert", klinkt het bij bouwheer Ghelamco.

  De toekomst van het Eurostadion is nog steeds erg onzeker. De gemeente Grimbergen wil geen bouwvergunning verlenen en Anderlecht en de Rode Duivels lijken hun handen van het project af te houden.

  Breekt Anderlecht de overeenkomsten of neemt het toch zijn intrek in het Eurostadion? "Anderlecht moet dringend zeggen of het vol voor het Eurostadion gaat of niet", zegt Gaëtan Van Goidsenhoven, eerste schepen van de gemeente Anderlecht, in het Nieuwsblad.

  Bouwheer Ghelamco wil duidelijkheid. "We vragen rechtszekerheid in dit dossier en dat iedereen zijn aangegane verbintenissen loyaal uitvoert", zegt woordvoerder Philip Neyt. "Als iedereen zijn engagementen uitvoert, zal het Eurostadion er komen."

  "Ik denk dat we allemaal hetzelfde willen: maximale fanbeleving en het beste kijkerscomfort. Onze deur blijft open voor Anderlecht, maar we moeten de plannen wel tegen de klok uitvoeren."