• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Foket: "Wilden Champions League-avonden herbeleven"

  Gent tankte vertrouwen voor het slot van de competitie.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Gent tankte vertrouwen voor het slot van de competitie.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Met een stuntzege tegen Tottenham heeft AA Gent de competitietwijfels aan de kant geschoven. "Dit geeft vertrouwen voor de laatste vier competitiewedstrijden", zegt matchwinnaar Jérémy Perbet.

  Jérémy Perbet stond tijdens de wintermercato dicht bij de uitgang, maar de Fransman kreeg het vertrouwen van de trainer en het bestuur. Met een doelpunt tegen Tottenham toont hij zich opnieuw een belangrijke pion in de Gentse kern.

  "Het was niet de mooiste goal uit mijn carrière, want ze levert ons nog niet de kwalificatie op", zei de aanvaller aan Sporza. "Het doelpunt is uiteraard heel belangrijk, maar we zijn nog maar halfweg."

  "Tottenham blijft favoriet, want de verplaatsing naar Wembley wordt moeilijk. Het is een goed begin dat we thuis geen doelpunten slikken en hen doen twijfelen, maar we zullen toch moeten scoren op Wembley om ons te kwalificeren."

  "We hebben ons eigen spel kunnen spelen tegen Tottenham. We moesten in onszelf geloven van de trainer en dat hebben we ook gedaan. Dat geeft moed voor de laatste vier competitiewedstrijden."

  "Ik ben heel tevreden met mijn doelpunt. Het geeft vertrouwen na een moeilijke periode. Die bladzijde is nu omgeslagen."

  Dejaegere: "Eén van de mooiste momenten uit mijn carrière"

  Ook bij de andere Gent-spelers werd euforisch gereageerd op de overwinning. "Dit is fantastisch", zei Brecht Dejaegere. "Ik denk dat we niet meer konden wensen. Ik ben heel bij en nu moeten we doorwerken naar zondag (uitwedstrijd tegen Standard, red)."

  "Of dit het mooiste moment uit mijn carrière is? Het kampioenschap was ook heel mooi en het debuut in de Champions League was ook fantastisch, maar het hoort er wel bij."

  Thomas Foket was naar eigen zeggen "niet verrast". "We hadden er goede hoop in", zei hij. "We zijn de Champions League-avonden hier nog niet vergeten en wilden die nog eens herbeleven."