• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verwarde en vermiste zwemkampioen Grant Hackett is terecht

  Hackett postte om middernacht onze tijd deze (oude) foto.

  De Australische zwemvedette Grant Hackett is een tijdje spoorloos geweest. De familie van de tweevoudige olympische kampioen op de 1.500 meter vrije slag en tienvoudige wereldkampioen had hem als vermist opgegeven. "Grant is in de war en heeft dringend hulp nodig", zei zijn pa.

  Grant Hackett sukkelt al geruime tijd met mentale problemen. Hij raakte na zijn zwemcarrière verslaafd aan drank en drugs en is onhandelbaar. Zelfs zijn familie heeft geen vat meer op hem.

  Woensdag is Hackett in het huis van zijn ouders opgepakt door de politie. Zijn vader en moeder hadden de ordediensten gebeld, omdat Hackett zich agressief gedragen had.

  De 36-jarige Australiër werd een paar uur later vrijgelaten en gaf sindsdien geen teken van leven meer. Tot grote wanhoop van zijn familie, die zich ernstige zorgen maakte.

  Kort na zijn vrijlating postte Hackett wel een foto op zijn Instagram-pagina: een selfie met een toegetakeld gezicht. Hackett beweert dat zijn broer Craig hem in elkaar geslagen heeft. "Iedereen weet dat Craig een boze man is", aldus Grant.

  "Grant heeft dringend hulp nodig"

  De foto zou echter van een tijdje geleden dateren en niks met broer Craig te maken hebben. "Grant is een gevaar voor zichzelf en de maatschappij", zegt Craig over de zwemkampioen, die een van de beste langeafstandzwemmers aller tijden is.

  "Grant is in de war en heeft dringend hulp nodig", voegt vader Neville Hackett daaraan toe. "Als iemand Grant ziet, bel dan de pers, de politie of onze familie. Grant, laat alsjeblieft weten waar je bent, we houden van je en willen je helpen."

  Een paar uur na de oproep kwam er goed nieuws. Hackett nam zelf contact op met de politie van Gold Coast en zei dat er niks aan de hand is met hem.

  Grant Hackett op Instagram: