• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verheyen over Real-Napoli: "Moeilijke omstandigheden voor Mertens"

  Real Madrid heeft Napoli met de voetjes op de grond gezet. Real boekte een verdiende 3-1-zege tegen Napoli, stelde ook Proximus 11+-cocommentator Gert Verheyen vast. "Napoli wacht een moeilijke opdracht. Ik kan me niet voorstellen dat Real ginds geen goal kan maken."

  "In de tweede helft ging het plotseling snel, met een ander Real"

  "Real Madrid was goed begonnen met heel veel druk, maar liep snel op die counter van Insigne, die het heel slim deed", analyseert Gert Verheyen bij Sporza. "Daar moet je dan toch van herstellen en dat heeft Real goed gedaan."

  "Dankzij die snelle 1-1 kwam het in de match en kon het die openingsgoal achter zich laten. In de tweede helft ging het plotseling snel, met een ander Real."

  "Het zette niet echt meer hoog druk, maar dat kwam hen beter uit. Dat leek beter te gaan en daardoor was het gevaar van Napoli op de counter weg. En die twee goals waren prachtige doelpunten, met veel kwaliteit."

  "Het was vreemd: hoe minder tijd Napoli kreeg om uit te voetballen, hoe beter ze dat deden. Toen ze rustiger konden opbouwen, stokte het voor de zestien van Real."

  "Ramos en Varane als tegenstander, dat is geen cadeau"

  Moest Dries Mertens een ondankbare wedstrijd spelen? "Hij kreeg één goeie kans en als je die binnentrapt, dan ben je alsnog een belangrijke speler geweest."

  "Hij had zijn ploeg een kans kunnen geven op de kwalificatie. Die kans is er nog, maar het zal heel moeilijk worden."

  "Het waren moeilijke omstandigheden voor Mertens, maar dat wisten we vooraf. Ramos en Varane als tegenstander, dat is geen cadeau."

  "Opvallend hoe Ronaldo het veld verliet: teleurgesteld"

  Cristiano Rolando kon weer niet scoren en wacht al sinds september op een doelpunt in de Champions League. "Opvallend was hoe hij het veld verliet: hij was op één of andere manier toch teleurgesteld. Dat typeert hem. Na een 3-1-zege mag je blij zijn, maar dat geldt niet voor hem."

  Al bij al illustreerde deze match toch het niveauverschil tussen Real en Napoli. "We mogen niet vergeten dat Real thuis speelde. Een thuiswedstrijd zou voor Napoli misschien anders geweest zijn, maar hier iets komen halen of winnen, is niet veel ploegen gegeven."

  Een aartsmoeilijke opdracht dus voor Napoli, over enkele weken in de return? "Ja. Ik kan me niet voorstellen dat Real geen goal kan maken op het veld van Napoli. Ze creëren altijd kansen. Het wordt een moeilijke opdracht."