• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Verdiende zege, maar we staan nog nergens"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Hein Vanhaezebrouck glunderde na de 1-0-overwinning tegen Tottenham, maar de trainer van AA Gent beseft wel dat zijn team nog niets in handen heeft. Tottenham-verdediger Toby Alderweireld gelooft ondanks de nederlaag nog rotsvast in de kwalificatie van zijn team.

  Vanhaezebrouck: "Tottenham blijft favoriet"

  "Ik had een goeie wedstrijd gevraagd van mijn spelers, maar ik heb de kers erbovenop gekregen", zegt Hein Vanhaezebrouck. "Ik zag een heel sterk team, dat de opdracht bijna perfect uitvoerde. We hebben het fantastisch gedaan."

  "In het begin van de tweede helft hadden we het even moeilijk, maar de spelers hebben gevochten en zijn erdoor gekomen. Ik ben trots op mijn team. Ze hebben er alles aan gedaan, de overwinning is verdiend."

  "Het doelpunt was een enorme duw in de rug. We hadden nog 2-0 kunnen maken, al was dat geen juiste weergave van de werkelijkheid geweest. In het spel was Tottenham onze evenknie. In tegenstelling tot onze vorige matchen hebben wij nu geen cadeaus uitgedeeld. Dat is belangrijk voor een tegenstander van dit kaliber."

  "1-0 is een heel mooi resultaat, maar we staan nog nergens. Als we volgende week met 2-0 verliezen, zijn we niks met deze zege. Tottenham zal wel langs ons moeten, ook al blijven zij de favoriet."

  Voorzitter De Witte: "We waren de betere ploeg"

  "Ik ga met een bijzonder goed gevoel in bed kruipen", glimlachte Gent-preses Ivan De Witte na de winst tegen Tottenham. "Meer nog dan met de zege ben ik blij door de inzet en de vechtlust die ik zag. Deze wedstrijd deed me denken aan de wedstrijden die we speelden in de Champions League. Het was geweldig."

  "En laat ons eerlijk zijn: wij waren de betere ploeg. Met die bal op de paal had het nog 2-0 kunnen worden, dat zou nog mooier geweest zijn. Ik ben wel zeer tevreden na deze avond. Tottenham kloppen is niet iedereen gegeven."

  "1-0 is een goeie uitslag, maar je weet nooit wat er op Wembley zal gebeuren. 85.000 toeschouwers, het is afwachten hoe wij daarop zullen reageren. Wij zullen er wel voluit voor gaan. We hebben vanavond getoond dat we de Europa League belangrijk vinden. Het wordt een heel mooi moment volgende week."

  Alderweireld: "We zullen dit rechtzetten"

  Toby Alderweireld zat met Tottenham in het verliezende kamp. "De eerste helft was lastig, want AA Gent deed het goed. Na de rust hadden we de controle en een paar kansen. Toen hadden we de 0-1 moeten maken. Maar de goal viel aan de overkant en daarna hebben we het niet goed gedaan", analyseert de Rode Duivel.

  "Volgende week voor een vol huis zullen wij deze situatie rechtzetten. Daartoe zijn we in staat, met de steun van onze supporters op Wembley. Thuis zijn we sterk en we zullen er voluit voor gaan.