• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Solo van Wellens strandt op de slotklim, Pinot draait Contador een loer

  Pinot zette Contador een neus.

  De tweede rit in de Ruta del Sol is een prooi geworden voor Thibaut Pinot (FDJ), die Contador op de valreep bij de lurven greep. Contador (Trek-Segafredo) is wel de nieuwe leider. Tim Wellens (Lotto-Soudal) kleurde de finale met een lange solo, maar strandde op de flanken van de slotklim.

  VIDEO: Pinot verrast Contador in de laatste meters

  Wellens strandt op 5 kilometer van de streep

  Tim Wellens trok al na 8 kilometer in de aanval en kreeg het gezelschap van een tweede Belg, Xandro Meurisse. Ook Felix Grosschartner, Antonio Nibali (de jongere broer van Vincenzo) en Georg Preidler schoven mee.

  Met nog 50 kilometer voor de boeg wuifde Wellens zijn kompanen gedag en ging hij er alleen vandoor. Zijn voorsprong schommelde een hele tijd rond de 6 minuten, ondanks een slipper aan een rotonde. Maar op de slotklim slonk zijn voorsprong zienderogen en op 5 kilometer van de streep zat het avontuur van Wellens erop.

  Landa stak het vuur aan de lont op 4 kilometer van de streep, maar liep een kilometer verder een verkoudheid op toen Contador aanzette en hem prompt voorbij zoefde. De Spanjaard leek op weg naar de zege, maar dat was buiten Pinot gerekend. De renner van FDJ ging in de laatste 100 meter op en over Contador, die als troostprijs de leiderstrui overneemt van Valverde.

  Ruta del Sol (2.BC)

  Uitslag rit 2

  1. Thibaut Pinot (Fra) - 179,9 km in 4u44'03"
  2. Alberto Contador (Spa) - op 2"
  3. Alejandro Valverde (Spa) - 7"
  4. Jon Izagirre (Spa) - z.t.
  5. Mikel Landa (Spa) - 9"
  6. Diego Rosa (Ita) - 9"
  7. Wout Poels - 13"
  8. Sébastien Reichenbach (Zwi) - 28"
  9. Pieter Weening (Ned) - 46"
  10. Floris De Tier - z.t.

  Stand na rit 2

  1. Alberto Contador (Spa) - 8u46'33"
  2. Thibaut Pinot (Fra) - 3"
  3. Alejandro Valverde (Spa) - 5"
  4. Jon Izagirre (Spa) - z.t.
  5. Diego Rosa (Ita) - 7"
  6. Wout Poels (Ned) - 11"
  7. Mikel Landa (Spa) - 12"
  8. Sébastien Reichenbach (Zwi) - 26"
  9. Rigoberto Uran (Col) - 49"
  10. Pieter Weening (Ned) - 1'08"