• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse analisten na de 5-1 van Arsenal op Bayern: "Tijd voor Wenger om op te stappen"

  De bank van Arsenal gisterenavond in München.

  Het lijkt erop dat Arsène Wenger zijn houdbaarheidsdatum overschreden heeft. Na de kansloze nederlaag bij Bayern München in de heenmatch van de 1/8e finales van de Champions League krijgt de 67-jarige Fransman in de Engelse media de wind van voren.

  Bij de rust was er geen vuiltje aan de lucht, toen stond het nog 1-1 gelijk in de Allianz Arena. Maar in de tweede helft incasseerde Arsenal het ene doelpunt na het andere en voerde Bayern de score op tot een ontluisterende 5-1.

  "Wat een vreemde wedstrijd", zei Wenger na de afgang. "In de eerste helft deden we het goed, maar na de tweede en derde goal van Bayern ging het bergaf."

  "We speelden niet meer in organisatie en leken mentaal rijp voor de sloop. Zo zijn de laatste 25 minuten van de wedstrijd een echte nachtmerrie geworden. We konden op niks meer reageren. Geen excuses: alles liep verkeerd in het slot."

  Na een bewindsperiode van 21 jaar klinkt de roep steeds luider om na het seizoen afscheid te nemen van Wenger. Ook spelers waar Wenger in het verleden mee gewerkt heeft en nu als analist in de Engelse media opgevoerd worden, houden hun mond niet meer.

  "Ik word er verdrietig van om Wenger zo bezig te zien. Hij is een winnaar, maar momenteel zit hij diep. Zo heb ik hem nog nooit gezien", zegt Lee Dixon. "De spelers hebben geen inspiratie meer. Volgens mij beseft Wenger dat het tijd is om na het seizoen op te stappen."

  "Wenger moet tegen zichzelf beschermd worden"

  Martin Keown kan zich vinden in het oordeel van Dixon. "Wenger zag er in München enorm getekend uit. Ik heb met hem te doen. Hij moet tegen zichzelf beschermd worden. Wenger heeft zich meer dan 20 jaar met enorm veel inzet en succes ingezet voor Arsenal, maar is vandaag op een dieptepunt beland. Het zal Wenger zelf zijn die na dit seizoen de beslissing neemt om al dan niet trainer te blijven, maar er zal toch iets moeten veranderen."

  Lee Dixon over Arsène Wenger: