• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eerste kapotte gsm's (die medailles worden voor Tokio 2020) zijn ingeleverd

  De eerste gsm gaat in de bak.

  De organisatie van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio is begonnen met de inzameling van kapotte gsm's. Die zullen worden gebruikt om de medailles van te maken. Zo probeert Japan de kostprijs van de Spelen te verlagen.

  Meer dan 100 mensen verzamelden vandaag aan het Metropolitan Government-gebouw om hun gsm in te leveren. "Ik ben hier omdat ik het fantastisch vind dat mijn oude gsm een medaille wordt voor de Olympische Spelen", zegt Hiromi Sakushima.

  Kostprijs verlagen

  De organisatie onderneemt deze actie om de kostprijs van de Olympische Spelen te verlagen. Die werd eerst geschat op 26,5 miljard dollar, maar is door verschillende acties intussen verlaagd tot 16,8 miljard dollar.

  Tokio hoopt 8 ton metaal te recupereren uit de gsm's. Hiervan kunnen 5.000 medailles gemaakt worden die zowel voor de Olympische als de Paralympische Spelen zullen dienen. 

  Volledig uit goud?

  De medailles voor de Olympische Spelen worden niet volledig van goud, zilver of brons gemaakt. De gouden medailles worden gemaakt van zilver en krijgen een gouden randje, terwijl de bronzen medailles grotendeels uit koper bestaan. 

  Tweet: