• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Een verjaardagsgoal, een donkerrode tackle en een botsing met de paal

  3 snapshots van een avondje Europa League.

  Een avond met 16 Europa League-wedstrijden, dat is animositeit verzekerd. Wij onthouden niet alleen de hattricks van Zlatan Ibrahimovic en Edin Dzeko, maar ook deze opvallende acties.

  Prachtig in de kruising

  Laat ons beginnen met een enig mooi doelpunt. Om zijn 24e verjaardag luister bij te zetten, knalde Federico Bernardeschi (Fiorentina) een vrije trap prachtig in de kruising. De 0-1 was voldoende voor de zege tegen Borussia Mönchengladbach.

  Video player inladen ...

  Donkerrood

  Minder fraai was deze actie van Tiémoko Konaté van Sparta Praag. Zijn verwondering was groot toen hij een tweede gele kaart kreeg. Onze verwondering is groot dat hij niet meteen rood kreeg.

  Video player inladen ...

  Auw...

  Lyon ging op het veld van AZ winnen met 1-4. Maar of doelman Lopes die eindstand nog weet, is maar zeer de vraag. In een ultieme reddingspoging kwam hij onzacht in aanraking met de paal. Even groggy, maar toch nog in staat om de match uit te spelen.

  Video player inladen ...

  Lijnrechter zonder instrument

  Voor de match controleren de lijnrechters plichtsbewust de netten van het doel. Voortaan kijken ze best ook hun vlaggetje eens na...

  Video player inladen ...

  Hein met beide voetjes op de grond

  En in Gent probeerden de spelers om Hein Vanhaezebrouck in de lucht te tillen voor zijn verjaardag. Het bleef bij een poging.

  In 3 woorden: