• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Afscheid van Serge Baguet op tonen van "Nothing Else Matters"

  Peter Van Petegem en Jef Braeckevelt.

  In Lochristi is vanmiddag afscheid genomen van Serge Baguet, die vorige week de strijd tegen darmkanker verloor. Heel wat vrienden en kennissen uit de wielerwereld waren aanwezig. Door de massale belangstelling moest een groot deel van het volk de plechtigheid in de aula van het crematorium volgen.

  Op de tonen van "Nothing Else Matters" van Metallica (één van de favoriete bands van Baguet) brachten onder anderen Peter Van Petegem, Johan Museeuw en Patrick Lefevere een laatste groet aan de ex-wielrenner.

  Lefevere: "Een heel warme man"

  "We hebben afscheid genomen van een heel warme man", zei Patrick Lefevere, manager van het Quick-Step-team. "Serge heeft de laatste twee jaar van zijn carrière bij ons in de ploeg gezeten. Zijn overlijden sloeg in als een bom, ook al wisten we dat het de laatste tijd niet zo goed meer met hem ging".

  Museeuw: "Een heel toffe mens"

  Ook Johan Museeuw was zeer geëmotioneerd: "Ik heb nog met Serge gekoerst en organiseerde later fietsvakanties met hem. Ikzelf heb ook tweemaal dicht bij de dood gestaan. Momenten als deze doen je wel eens stilstaan bij de dingen des levens. We nemen afscheid van en heel toffe mens".

  Meer foto's van de plechtigheid: