• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Weiler: "Als we doorstoten in Europa, krijgen we weinig tijd om te rusten"

  Weiler wil dat de fans een mooie Europese match zien.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Anderlecht speelt morgen gastheer voor Zenit in de Europa League. "Zenit heeft vedetten kwijtgespeeld zoals Axel Witsel", zegt Anderlecht-coach René Weiler. "Het wordt een moeilijke match."

  Weiler: "Ik zal roteren tegen Zenit"

  René Weiler is niet van plan om de voorspelbare elf op te stellen tegen Zenit. "Ik zal enkele wissels doorvoeren", zegt de Zwitser. "We hebben heel wat jongens die een goede match kunnen afwerken. En ik heb vertrouwen in al mijn spelers."

  Is de volgende ronde een doel voor Anderlecht, dat straks vol aan de bak moet in Play-off I? "Een ticket voor de 1/8e finales heeft zijn voor- en nadelen. Als we ons plaatsen, krijgen we weinig tijd om te rusten. Maar winnen zorgt ook altijd voor vertrouwen."

  "Zenit is een ploeg met grote namen en heeft heel wat kwaliteit. Het is wel enkele vedetten zoals Axel Witsel kwijtgespeeld, maar ze zijn nog altijd heel sterk. Ik verwacht een zware wedstrijd."

  VIDEO: Tielemans en Weiler staan de pers te woord

  Tielemans: "Soms speelt vermoeidheid op"

  Als Weiler straks roteert, zou Youri Tielemans wel eens zijn startplaats kunnen verliezen. "Dan moet ik de keuze van de trainer respecteren", zegt Tielemans.

  "De spelers op de bank hebben evenveel kwaliteiten als de spelers op het veld. Tegen Zenit zullen we iedereen nodig hebben. We zullen ons uiterste best doen."

  Tielemans scoorde al 4 keer in de Europa League en 8 keer in de competitie. "Het loopt inderdaad goed. Toch speelt ook bij mij soms de vermoeidheid op. Maar ik denk niet dat je dat ziet op het veld."