• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Kleine kans, maar wel degelijk een kans"

  Hein Vanhaezebrouck: "Wil team zien dat in zichzelf gelooft."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  AA Gent is nog in een verwoede strijd verwikkeld voor Play-off I, maar toch komt de match tegen Tottenham niet ongelegen, zo zegt Hein Vanhaezebrouck. "We willen ervoor zorgen dat die fantastische wedstrijd op Wembley nog een wedstrijd wordt."

  AA Gent incasseerde zaterdag een stevige uppercut tegen Eupen. "De match tegen Tottenham heeft twee voordelen. Ze komt snel na de match van zaterdag en het is een fantastische tegenstander. Een unieke gelegenheid voor mijn spelers om zich te tonen tegen een club uit de Premier League."

  Toch wordt gefluisterd dat Vanhaezebrouck een deel van zijn spelers zou sparen met het oog op de match tegen Standard. Hein Vanhaezebrouck dribbelt de lastige vragen.

  "We gaan vol voor een goed resultaat, zodat die fantastische terugmatch op Wembley nog altijd een wedstrijd is. We moeten vermijden dat we een 4-0 om de oren krijgen zoals Barcelona."

  Of Gent dan met zijn beste ploeg zal spelen, proberen we nog eens? "Voor mij wel. Maar dat is altijd afhankelijk van de wedstrijd. Waar liggen de mogelijkheden? We hebben een brede kern en kunnen nog altijd spelers inbrengen om iets te veranderen."

  "Het wordt niet makkelijk"

  Tottenham bewees de voorbije twee jaar in de Premier League dat het een geoliede machine is. "Het is een van de best voetballende ploegen uit de Premier League."

  "Ze hebben veel voetballende kwaliteiten, het elftal is in evenwicht. Het is een beetje het Tottenham van de gloriejaren, met Hoddle en Ardiles. Toen ook een van de best voetballende ploegen in Engeland."

  "Het is duidelijk dat wij een kleinere slaagkans hebben dan zij. Maar dat was in het verleden ook al zo. Er bestaat wel degelijk een kans. Maar makkelijk wordt het niet."

  "Mijn verjaardag? Mijn spelers zijn er meer mee bezig dan ik"

  Morgen wordt Vanhaezebrouck 53 jaar. Wat we hem als cadeau mogen vragen, kunnen we al raden. "Maar ik denk dat mijn spelers er meer mee bezig zijn dan ik."

  "Ik zou al heel tevreden zijn als ik een team zie dat in zichzelf gelooft en niet bang is om tegen een sterke ploeg te spelen."