• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Elst: "De passiviteit van Barcelona was opvallend en ergerlijk"

  Barcelona kwam er niet aan te pas in het Parc des Princes.

  PSG speelde Barcelona gisteren helemaal op een hoopje in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League. Ook analist Franky Van der Elst is verrast. "Het was een ontluisterende prestatie van de Catalanen. Er zat geen schwung in dat elftal."

  "Bij Barcelona wisten ze niet wat te doen op het middenveld"

  PSG domineerde Barcelona een hele wedstrijd. Het bakte Messi en co een koekje van eigen deeg en won met indrukwekkende 4-0-cijfers. Voetbalanalist Franky Van der Elst had dat niet verwacht. "Iedereen zag Barcelona als de favoriet. Ik ook."

  "Nu moeten we na één wedstrijd al concluderen dat PSG hoogstwaarschijnlijk naar de volgende ronde zal gaan. PSG speelde uiteraard een heel goede wedstrijd. Ze wisten perfect wat ze wilden doen en speelden met een gezonde dosis agressiviteit."

  "Vleugelspelers Draxler en Di Maria kwamen goed naar binnen vanop de flanken. Daardoor was PSG telkens in de meerderheid op het middenveld en wisten ze bij Barcelona niet wat te doen om dat op te vangen."

  "Collectief was het een heel sterke prestatie van de Parijzenaren. De omschakeling liep perfect en vanaf het eerste fluitsignaal waren ze baas op het veld. Ze kwamen heel gemakkelijk onder de matige druk uit en iedereen speelde gewoon een goede match."

  "Iniesta leek plots een oude man"

  Wat liep er mis bij Barcelona? "Vooral de passiviteit van Barcelona was opvallend en ook een beetje ergerlijk. Alleen de laatste tien minuten kwam er wat meer leven bij de bezoekers. Invallers Rakitic en Rafinha brachten wat meer leven in een voor de rest bleek Barcelona."

  "Alleen Neymar had zo nu en dan een goede versnelling in huis, maar al de rest gaf niet thuis. Het was een ontluisterende prestatie van de Catalanen. Dat verwacht je niet van zo'n ploeg. Dat zij PSG met 0-4 kunnen afdrogen, dat verwacht je wel. Niet het omgekeerde."

  "Er zat absoluut geen schwung in het elftal van Luis Enrique. Iniesta leek plots een oude man, Gomes kon het tempo niet aan, Busquets had heel veel problemen op het middenveld en ook achterin was het telkens wijken voor de lopende mensen. Voorin was enkel Neymar actief, Messi en Suarez hebben we gewoonweg niet gezien."

  Kan het nog voor Barcelona in de terugwedstrijd? "De kloof is heel groot. Als ze bij de rust 2-0 voorstaan, dan kan het nog. Maar volgens mij is dit PSG zeker in staat één keer te scoren in Camp Nou. Dan is het helemaal over."

  "In een mirakel geloof ik niet. Geen enkele ploeg heeft al een 4-0-achterstand kunnen ophalen in de Champions League. De allergrootsten moeten dat kunnen en daar reken ik Barcelona bij, maar PSG heeft gewoonweg getoond dat het beter was."

  "Meunier? Speelde een goede wedstrijd"

  Ook Thomas Meunier speelde een goede wedstrijd bij PSG. De Rode Duivel bekroonde zijn prima partij op de rechtsachter met een assist voor Cavani. "Hij speelde heel goed en ging mee in dat goeie voetbal van PSG", aldus Van der Elst. "Hij ging goed mee naar voren en eiste de hoofdrol op bij de vierde goal."