• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aert legt eerste steen van To Walk Again-centrum in Herentals

  Van Aert en vriendin Sarah zijn peter en meter van To Walk Again.

  To Walk Again, de stichting van Marc Herremans, heeft een verdieping van het AZ in Herentals omgebouwd tot het eerste postrevalidatiecentrum in Vlaanderen. Wereldkampioen Wout van Aert en zijn partner Sarah zijn de peter en meter van het project.

  Het postrevalidatiecentrum moet het bewegingsaanbod voor mensen met een fysieke beperking verbreden.

  "We hebben al heel wat mensen kunnen helpen met de drempels die ze in hun dagelijkse leven tegenkomen", zegt Marc Herremans, die zelf verlamd raakte na een ongeluk op training.

  "In dit centrum verbeteren we met behulp van hoogtechnologische revalidatietoepassingen, zoals bijvoorbeeld staprobots, de levenskwaliteit van mensen met een beperking. Met in het achterhoofd nog steeds die ultieme droom: to walk again."

  Van Aert: "Weet hoe moeilijk het is om terug te komen na blessure"

  "Als sporter weet ik hoe moeilijk het is om terug te komen na een blessure", zegt Wout van Aert. "Beseffen dat je blijvend geblesseerd bent en toch elke dag knokken om sterker te worden, vergt enorm veel karakter en moed."

  "Sarah en ik hebben met eigen ogen kunnen vaststellen wat een ernstige beperking doet met mensen en hoe To Walk Again deze mensen nieuwe hoop en kracht geeft."

  "De wijze waarop deze mensen aan hun herstel werken, toont veel links naar topsport. We zijn dan ook bijzonder trots dat we gevraagd zijn als peter en meter en zullen helpen waar we kunnen om de missie van de organisatie te vervullen."