• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Turkije daagt Duitsland uit voor EK 2024

  Slaagt Turkije erin het EK voetbal in 2024 te organiseren?

  Turkije wil het EK voetbal in 2024 organiseren. Het wil de concurrentie aangaan met Duitsland, dat al eerder zijn kandidatuur indiende. Het zou de eerste keer zijn dat Turkije gastland is voor het EK.

  De Turkse bondsvoorzitter Yildirim Demirören maakte het nieuws woensdag bekend. "Turkije zal op 2 maart een kandidatuur indienen. Het is mijn vurige wens dat wij succesvol zijn", aldus de voorzitter.

  Ook de minister van Sport Akif Cagatay Kiliç was aanwezig. Hij verzekerde dat zijn land een evenement van die omvang vlot aankan. "Of het nu gaat om wegen, bruggen of luchthavens, er stelt zich geen enkel probleem", zegt de minister.

  Het is nog afwachten wie zich, naast Duitsland, nog kandidaat stelt voor het EK van 2024. Mogelijk komt er nog een gezamenlijke kandidatuur van Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen.

  Tweede keer goede keer?

  Turkije stelde zich al kandidaat voor het EK van 2016, maar moest dan het hoofd buigen voor Frankrijk. In september 2018 maakt het Uitvoerend Comité van de UEFA de winnaar bekend.