• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roubaix voegt twee kasseistroken toe: "Maar we willen de koers niet zwaarder maken"

  Over deze strook worden de renners op 9 april gejaagd.

  Parijs-Roubaix zal in 2017 2,2 km meer kasseien tellen. Vooral de strook naar Briastre, iets voorbij halfweg, moet voor een eerste schifting zorgen. Daarnaast komt er ook nog een kortere strook bij, die weliswaar bergop gaat.

  De stroken van Briastre (na 112,5 km) en Solesmes (na 116 km) keren na 30 jaar terug in het parcours van Parijs-Roubaix.

  Briastre is een pittige strook van 3 kilometer. "Momenteel worden de kasseien er nog gerenoveerd, maar het zal een van de lastigere stroken worden", zegt parcoursbouwer Thierry Gouvenou.

  "De volgende strook is een stuk korter (800m), maar is wel bergop. Het is onze bedoeling om de koers niet harder te maken, maar om in de beginfase van de kasseizone voor wat afwisseling te zorgen. We hopen dat die plaatsen de legende blijven voeden."

  Vanderaerden laatste winnaar over kasseien Briastre

  Voor België is de terugkeer van de stroken van Briastre en Solesmes een goeie zaak. In 1987 zaten ze voor het laatst in het parcours, met een Belgisch succes tot gevolg. 6 Belgen eindigden in de top 7, Eric Vanderaerden was de beste van allemaal.

  RETRO: Eric Vanderaerden wint Parijs-Roubaix in 1987