• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nog geen beslissing over beschikbaarheid parking C: "Absurde situatie"

  François De Keersmaecker: "Heb er een goed gevoel bij."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Een delegatie van de Belgische voetbalbond en de stad Brussel heeft woensdag overlegd over de impasse rond parking C in het Eurostadiondossier. Schepen Alain Courtois dreigt ermee de parking af te sluiten, waardoor de bekerfinale en België-Griekenland in het gedrang komen.

  Het nieuwe Eurostadion zou op parking C aan de Heizel moeten komen, maar omdat er een buurtweg (voorlopig niet zichtbaar) over de parking loopt, geeft de stad Grimbergen geen toestemming om aan de bouw te beginnen.

  Hierop dreigde Alain Courtois ermee om parking C dan maar helemaal af te sluiten, wat voor een enorme verkeerschaos zou zorgen als de voetbalbond in maart de bekerfinale en België-Griekenland organiseert.

  Voorzitter François De Keersmaecker probeerde vandaag de situatie te ontzenuwen met Courtois, zijn collega van Financiën en burgemeester Mayeur.

  "Het was een constructief gesprek", zegt De Keersmaecker. "Ik hou er een goed gevoel aan over."

  "Een plan-B? Laat het ons eerst bij plan-A houden"

  Beide partijen hebben hun argumenten op tafel gelegd, maar een oplossing kwam nog niet uit de bus. "Morgen wordt de zaak besproken op het schepencollege. Daar zal een beslissing genomen worden", zegt de bondsvoorzitter.

  "Ik heb opgeroepen om het gezond verstand te laten primeren. We zitten hier in een absurde situatie. Ik heb het gevoel dat die boodschap is aangekomen."

  "Ik heb er goeie hoop op dat we de bekerfinale en België-Griekenland toch gewoon in Brussel zullen kunnen organiseren. België-Griekenland is zelfs al uitverkocht, de start van de ticketverkoop voor KV Oostende-Zulte Waregem stellen we nog even uit."

  Houdt de KBVB een plan-B achter de hand? "Laat het ons eerst bij plan-A houden. Dan zullen we wel zien hoe we daarna reageren."

  De Keersmaecker: "We zitten in een absurde situatie die niemand begrijpt"

  Video player inladen ...