• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Monaco doet bod om Cercle Brugge over te nemen

  Krijgt Cercle Brugge dankzij Monaco een kwaliteitsinjectie?

  De Franse topclub AS Monaco heeft een poging gedaan om meerderheidsaandeelhouder te worden van Cercle Brugge (1e klasse B). Cercle heeft tot het einde van de maand om dit bod te aanvaarden of te verwerpen.

  De link tussen AS Monaco en Cercle Brugge is Filips Dhondt, die van 1994 tot 1998 algemeen directeur was bij groen-zwart en nu diezelfde positie bekleedt in het prinsdom.

  Monaco maakte het nieuws van het overnamebod zelf bekend. "We hebben een bod gedaan om een meerderheid in de club te verwerven", schrijft Monaco in het persbericht.

  "De Algemene Vergadering van Cercle zal dit bod nu bestuderen en zal voor het einde van de maand een beslissing nemen."

  "Met de overname hoopt Monaco te kunnen profiteren van de "Belgische school" om zo talenten op te leiden en te laten rijpen bij Cercle."

  Cercle Brugge: "AS Monaco is partner voor geslaagd huwelijk"

  Bij Cercle Brugge zien ze in de overname een kans om weer financieel gezonder te worden. "Er is een trend bij alle concurrenten in 1B om extern kapitaal aan te trekken", lezen we op de Cercle-site.

  "Eind vorig jaar heeft de raad van bestuur aan de Algemene Vergadering van aandeelhouders deze situatie uitvoerig toegelicht en de steun gevraagd en gekregen om op zoek te gaan naar bijkomend extern kapitaal."

  "Het kader dat toen werd voorgesteld was dat, enerzijds Cercle haar eigen cultuur diende te kunnen behouden, en dat anderzijds een betrouwbare en stabiele partner diende te worden gezocht die de ambitie moest tonen om Cercle terug naar 1A te loodsen."

  "Met AS Monaco biedt zich nu een partner aan voor een geslaagd huwelijk. Monaco verkeerde nog niet zo lang geleden in dezelfde situatie als Cercle. Door zware investeringen kwamen ze weg van de laatste plaats in 2e klasse en dwongen ze promotie en CL-voetbal af."

  Partners lagen al een tijdje met elkaar in bed

  Het huwelijk tussen Monaco en Cercle Brugge is dan misschien op til, maar beide clubs lagen al een tijdje met elkaar in bed. Zo huurt Cercle dit seizoen 4 spelers van Monaco (Nardi, Benedinne, Diarra en Chérif).

  "In het bod werden voldoende garanties ingebouwd die de eigenheid van Cercle moeten garanderen. Anderzijds werden sportieve en financiële garanties geboden om zo snel mogelijk een promotie naar 1A te helpen realiseren."

  "Belangrijke voorwaarde nu is dat Cercle zich zo snel mogelijk verzekert van een verlengd verblijf in het professionele voetbal."