• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Karl Vannieuwkerke: "Aanvallers zullen nu meer kans maken in Amstel"

  Tim Wellens probeerde vorig jaar uit de greep van het peloton te blijven.

  De Cauberg ligt vanaf dit seizoen op 19 km van de aankomst, in de Amstel Gold Race. "Nu zullen de favorieten al vroeger moeten beslissen of ze hun "move" inzetten, wat de koers attractiever en interessanter zal maken", zegt Karl Vannieuwkerke.

  "Koers vanaf 20 kilometer van de aankomst"

  Vanmarcke, Bakelants, Wellens, Van Hecke... ze waagden vorig jaar allemaal hun kans voor de Cauberg. Maar het voorspelbare scenario ontlopen, lukte hen niet.

  In de laatste 8 edities was Roman Kreuziger (foto, 2013) de enige die een aanval voor de Cauberg kon verzilveren in een overwinning. "Maar nu zullen de aanvallers meer kans maken", zegt Karl Vannieuwkerke.

  "De voorbije jaren controleerden de ploegen van de favorieten de koers tot aan de voet van de Cauberg. Pas daarna moesten de grote tenoren uit hun schulp kruipen. Dat was altijd heel voorspelbaar."

  "Nu zullen we met zekerheid koers krijgen vanaf 20 kilometer van de aankomst. Want op de Cauberg zullen de favorieten al moeten beslissen of ze hun "move" al inzetten of niet."

  VIDEO 2016: Wellens probeert sprint op Cauberg te ontlopen

  Video player inladen ...

  "Goede zaak voor de wielerliefhebber"

  Karl Vannieuwkerke juicht de ingreep in het parcours dus toe. "De Amstel Gold Race zal alleen maar interessanter en attractiever worden. En dat is een goede zaak voor de wielerliefhebber."

  "We weten nog niet wat er zal liggen tussen de Cauberg (op 19 km van de finish) en de aankomst. Komt er daar nog een heuveltje, zal de wedstrijd nog interessanter worden."

  Of de Waalse klimkoersen het voorbeeld van de Amstel Gold Race moeten volgen? "Luik-Bastenaken-Luik is gewoon al veel minder voorspelbaar. En de Waalse Pijl heeft er destijds voor gekozen om aan te komen op de Muur van Hoei, waardoor het wel een voorspelbaar karakter heeft."