• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Lastige rit, maar op de fiets voelde ik niets meer van de val"

  Boonen voelde zich voor de rit nog wat stijfjes.

  Daags na zijn tuimelperte heeft Tom Boonen de tweede rit in de Ronde van Oman heelhuids doorstaan. "Het was wel extra lastig door het vochtige weer", vertelde het boegbeeld van Quick-Step Floors na afloop.

  Boonen: "Extra lastig door vochtig weer"

  In volle finale smakte Tom Boonen gisteren tegen het asfalt. De alarmbellen gingen af, maar uiteindelijk viel de schade mee. "Ik heb relatief goed geslapen", zegt Boonen.

  "Ik ben natuurlijk wel nog wat stijf van de impact van die val. Maar meer dan wat schaafwonden op mijn rug en billen heb ik er niet aan overgehouden."

  "Het was vandaag een lastig ritje. Maar alles is goed verlopen. Onderweg heb ik niets meer gevoeld van de valpartij van gisteren. Het was wel vochtig om te koersen vandaag in Oman, wat het extra lastig maakte."

  Van Avermaet: "Vertrouwen voor klassiekers"

  • Over de etappe: "Het was een zeer steile aankomst. Ik draag iets te veel gewicht met me mee om hier te kunnen strijden voor de zege. Toch eindig ik nog in de top 10, wat betekent dat de conditie goed is. Ik heb de eerste test bergop doorstaan. Dit geeft vertrouwen met het oog op de eerste voorjaarswedstrijden."
  • Over de ritzege van ploegmaat Hermans: "Met deze conditie kan Ben op het podium eindigen of deze rittenkoers zelfs winnen. Ik heb hem al vaker gezegd dat hij zich op dit soort wedstrijden moet focussen. Deze ritzege is alvast heel fijn voor Ben."

  Van Avermaet feliciteert ritwinnaar Hermans