• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen na val: "Het had veel erger kunnen zijn"

  Er kon een lachje af bij Tom Boonen bij de start van rit 2.

  Tom Boonen kwam gisteren lelijk ten val in de slotkilometer van de eerste rit in de Ronde van Oman. De Quick-Step-kopman heeft wat schaafwonden, maar meer dan dat ook niet. "Langer dan twee dagen zal deze val niet in mijn lijf hangen."

  "Er zijn traantjes gevloeid, maar het was niet Yves' schuld"

  Boonen tikte in de laatste rechte lijn het achterwiel van ploegmakker Yves Lampaert aan. Wat gebeurde er precies? "Een domme val in de sprint. Er was genoeg ruimte, maar Farrar maakte opeens een bruuske beweging en de trechter ging dicht", klonk het bij de start van rit 2.

  "Yves moest hard remmen en ik bleef aan zijn achterwiel hangen. Hij was echt wel geschrokken, er zijn zelfs traantjes gevloeid, maar het was zijn schuld niet. Het is jammer, een gemiste kans, maar ik ben blij dat ik er nog zo goed vanaf kom, het had veel erger kunnen zijn."

  Na de finish moest Boonen nog wat stoom aflaten en reed hij de 40 kilometer naar het hotel met de fiets. "Ik wilde zo snel mogelijk weg na de finish, nog even wat fietsen en het hoofd leegmaken. Toen ik aankwam bij het hotel, had ik het al een plaats gegeven."

  "Het was een valpartij zonder erg uiteindelijk, ik voelde dat ook meteen, maar het is gewoon jammer en na die val stond ik gewoon even op ontploffen omdat ik mijn sprint niet had kunnen rijden. Het is niet dat hier veel kansen zijn in deze rittenkoers."

  "Dit is een kleine tegenslag", zei Boonen nog. "Ik had graag gewonnen. Normaal ben je in de sprint uit de gevarenzone in die laatste 500 à 550 meter, maar er gebeurt nu toch iets. Dat is jammer, maar ik blijf gewoon sprints rijden. Ik doe dat gewoon graag en niks doen ligt niet in mijn aard."

  "Misschien ga ik wel eens in de aanval in de volgende ritten"

  Is Boonen van plan zich nog eens te tonen in Oman? "In de slotrit ga ik wellicht niet meesprinten, dat is een sprint waar ik niet zo van houd. Misschien ga ik wel eens in de aanval in de volgende ritten. Sprinten is op zich niet gevaarlijk. In mijn carrière ben ik misschien twee keer gevallen in de sprint zelf. Meestal gebeurt er iets in de aanloop naar een sprint bij kritieke punten. Maar sprinten zelf, dat valt goed mee."

  Een lachende Boonen bij de start: