• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vrees komt uit: Fed Cup-team moet naar Rusland voor barrage Wereldgroep I

  België stuntte het voorbije weekend in en tegen Roemenië.

  De loting voor de barrages voor Wereldgroep I heeft de slechtst mogelijke affiche voor België opgeleverd: Flipkens, Wickmayer, Mertens en Zanevska moeten met kapitein Dominique Monami eind april naar Rusland.

  België, dat enkele jaren in het vagevuur van de Euro-Afrikaanse zone vertoefde, had zich het voorbije weekend verrassend geplaatst voor de barrage van Wereldgroep I met een 1-3-overwinning bij Roemenië.

  België zat samen met Spanje, Oekraïne en Slovakije in de pot van niet-reekshoofden. Frankrijk, Rusland, Duitsland en Nederland waren de reekshoofden.

  De droomloting was thuis spelen tegen Nederland. Sowieso omdat dat sportief een haalbare kaart lijkt, maar ook omdat het al jaren geleden is dat België nog eens in eigen land Fed Cup-tennis mocht ontvangen.

  De andere mogelijkheden waren uit in Frankrijk, uit of thuis tegen Duitsland of uit in Rusland. Die laatste optie wilde Monami vermijden: een verre verplaatsing naar een land met vijf speelsters in de top 40: Koeznetsova, Vesnina, Pavljoetsjenkova, Kasatkina en Makarova. Maar het lot was de Belgen niet gunstig gezind.

  Op 22 en 23 april spelen ze in Rusland voor een plaats bij de beste acht landen van de wereld. Rusland won het voorbije weekend in Wereldgroep II met 4-1 van Taiwan.

  Loting: