• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne: "Voor mij mag het seizoen nu beginnen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Stoffel Vandoorne heeft de voorbije maanden hard gewerkt om over anderhalve maand top te zijn voor zijn eerste volledige F1-seizoen. "Het is nu al duidelijk dat het een stuk sneller zal gaan", zegt hij over de nieuwe McLaren.

  Nog 1,5 maand en Stoffel Vandoorne begint aan zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. Hoe heeft hij zich de voorbije maanden voorbereid?

  "Ik heb veel gesport om fit te blijven. Dat is de enige manier, want rijden mag ik niet."

  "Door de veranderingen in het reglement zal het wel lastiger worden voor de rijders. Toch zie ik geen probleem. Ik heb een goeie voorbereiding gehad. Voor mij mag het seizoen nu beginnen."

  "De auto zal een stuk sneller gaan dan de voorbije jaren"

  Over de nieuwe auto worden heel wat goeie dingen gefluisterd, maar Vandoorne zelf blijft voorzichtig. "Ik weet er nog niet zo veel over."

  "Ik heb alleen nog maar getest in de simulator, maar het is nu al duidelijk dat het een stuk sneller zal gaan dan de voorbije jaren."

  "De voorbije jaren waren moeilijk voor McLaren, maar toch heeft het team ook veel progressie gemaakt."

  "Hopelijk kunnen we (over twee weken) starten met goeie tests in Barcelona. Dat zal veel duidelijk maken."

  "Ik zal mijn roots nooit vergeten"

  Stoffel Vandoorne was even in België voor de voorstelling van de rijders van het RACB National Team. "Zo is het voor mij ook allemaal gestart, in 2010. Ik voel me een ambassadeur voor de RACB. Ze hebben me heel veel geholpen de voorbije 6 jaar. Qua budget, imago van de sport, het hele pakket rondom mij,.. Daar is McLaren na een paar jaar dan bijgekomen."

  "Maar het is belangrijk dat je je roots niet vergeet. Dat zal ik ook de volgende jaren blijven onthouden."