• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Boonen valt in de slotfase van Oman. "Verdorie, dit zal hem geen goed doen"

  Tom Boonen met een gescheurd shirt.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De massasprint in de Ronde van Oman is ontsierd door een valpartij. Tom Boonen was één van de slachtoffers en liep schaafwonden op aan zijn rug. De schade lijkt mee te vallen. Zijn team Quick-Step laat weten dat hij morgen gewoon kan starten.

  Het ongeluk situeerde zich op zo'n 700 meter van de streep. Boonen tikte tegen het achterwiel van zijn ploegmaat Yves Lampaert aan, die in de remmen was moeten gaan door een manoeuvre van Tyler Farrar.

  Voor hij het goed en wel besefte lag Boonen op de grond. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen. Boonen liep schaafwonden op aan zijn rug en arm. Zijn uitrusting vertoonde hier en daar wat scheuren en aan zijn rechterelleboog druppelde een straaltje bloed naar beneden.

  Toch kon Boonen zonder al te veel problemen de ploegauto's bereiken en fietste hij na een kort oponthoud zelf terug naar het hotel. Zijn ploeg Quick-Step Floors laat weten dat Boonen morgen gewoon weer van start kan gaan.

  Ploegmaat Lampaert: "Verdorie, dit zal hem geen deugd doen"

  Yves Lampaert was als lid van het sprinttreintje van Tom Boonen ooggetuige van de val. "Het gebeurde heel snel. Ik wilde aanzetten, maar Farrar maakte voor mij een manoeuvre en ik moest even in de remmen knijpen. Tom raakte mijn wiel en lag tegen de grond."

  "Dit is dikke pech. Verdorie, dat zal hem geen deugd doen. Een val is nooit goed voor het vertrouwen. Spijtig."

  Tyler Farrar was zich achteraf van geen kwaad bewust. "Wij openden de sprint. Ik maak ruimte, maar deed niets verkeerd. Ik hoop dat alles in orde is met Tom. Ik denk niet dat er mij veel te verwijten valt."

  Tweets:

  Boonen bij de start: