• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ticketverkoop bekerfinale uitgesteld wegens gekissebis rond Eurostadion

  Hoeveel volk zal hier over een maand zitten voor de bekerfinale?

  Wegens de onduidelijkheid over de beschikbaarheid van parking C in de buurt van het Boudewijnstadion moeten de bekerfinalisten langer wachten voor ze met de ticketverkoop kunnen beginnen. Over iets meer dan een maand staan KV Oostende en Zulte Waregem tegenover elkaar, maar de supporters wetten nog niet waar ze aan toe zijn.

  Het was Alain Courtois, schepen in Brussel, die de dreigende taal sprak in de krant L'Echo. Als het nieuwe Eurostadion door de (onzichtbare) buurtweg er niet mag komen, mag het gebied ook niet als parking gebruikt worden. En dus wil Courtois de parking sluiten.

  Dit zou voor een enorme chaos zorgen bij sportmanifestaties in het Boudewijnstadion, zoals de bekerfinale op 18 maart. Toeschouwers zullen immers verplicht worden hun auto achter te laten in de straten in de buurt van het stadion.

  "Zolang er geen akkoord is tussen de stad Brussel en de KBVB kan er geen mobiliteitsplan opgesteld worden door de bond en de politiediensten", schrijft KV Oostende, samen met Zulte Waregem bekerfinalist, op zijn site.

  Woensdag hebben bondsvoorzitter De Keersmaecker en secretaris-generaal De Brabander een onderhoud met vertegenwoordigers van de stad Brussel. Mogelijk is er daarna meer duidelijkheid.