• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Scheidsrechter Boucaut is (even) niet meer welkom op de Freethiel

  Alexandre Boucaut moest spitsroeden lopen op de Freethiel.

  Waasland-Beveren heeft bij de bond een verzoek ingediend om ref Alexandre Boucaut te wraken. "Hij heeft ons al verschillende keren benadeeld en die fases hebben ons al punten gekost", schrijft de club in een persmededeling.

  Voor Waasland-Beveren was Alexandre Boucaut na het 0-1-verlies tegen Standard van zondag de gebeten hond. Aangezien de Waaslanders het gevoel hebben dat Boucaut niet voor het eerst in hun nadeel floot, hebben ze een wrakingsverzoek ingediend bij de voetbalbond.

  Clubs hebben het recht om een scheidsrechter te wraken, waardoor die een tijdlang niet meer aangewezen kan worden voor hun wedstrijden.

  "We willen benadrukken dat Waasland-Beveren niet snel klaagt. Toch zijn we van mening dat scheidsrechter Boucaut op verschillende fases en in verschillende wedstrijden onze club heeft benadeeld."

  "Het is ook duidelijk dat die bewuste fases al punten gekost hebben en die punten hebben we broodnodig."

  "Er werd met twee maten en gewichten gearbitreerd"

  "Iedereen rond Waasland-Beveren was enorm gefrustreerd na de partij van afgelopen zondag, enerzijds door het resultaat anderzijds door de machteloosheid", vervolgt het persbericht.

  "Het feit dat op de beelden duidelijk te zien is - en dat ook door de analisten werd aangehaald - dat er met twee maten en gewichten werd gearbitreerd, was voor ons de druppel om deze toch drastische stap te zetten."

  "We betreuren ook de uitlatingen van de scheidsrechter in kwestie tijdens de partij tegen de spelers én na de wedstrijd tegen onze technische staf."

  Een van de fases waarover Waasland-Beveren achteraf zijn beklag deed, was de rode kaart voor Ibrahima Conté. Die werd als te licht beschouwd.

  Ook AA Gent heeft Boucaut dit seizoen gewraakt

  Het is niet de eerste keer dat Alexandre Boucaut gewraakt wordt dit seizoen. AA Gent deed het Waasland-Beveren eerder dit seizoen al voor.