• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luca Brecel gaat er in Wales meteen uit tegen man in vorm Hamilton

  Luca Brecel (archief) liet enkele kansen liggen om beter te doen.

  De Wales Open is al na één ronde afgelopen voor Luca Brecel. De 21-jarige Belg (WS-26) verloor met 4-2 van de 45-jarige Engelsman Anthony Hamilton (WS-37). Die won vorige week de German Masters. Dat was zijn eerste titel bij de profs.

  Brecel liet te veel kansen liggen tegen de veel oudere Hamilton. Zo ging het eerste en vierde frame naar de Engelsman, omdat Brecel enkele ballen miste. Bij 3-2 miste de Belg de ultieme roze bal om nog een beslissend frame uit de brand te slepen. Hamilton potte de laatste twee kleuren voor de zege.

  Brecel, die wel met 98 de hoogste break liet noteren, heeft dit seizoen nog twee toernooien waarop hij punten kan scoren: de Gibraltar Open en het WK in Sheffield.