• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cavendish valt uit de lucht: "Heb ik de Asia Tour gewonnen in 2016?"

  Soms denken renners dat ze gewonnen hebben, maar hebben ze dat niet. Maar soms kan het ook omgekeerd. Vraag dat maar aan Mark Cavendish. De Brit van Dimension Data kreeg deze week zijn trofee voor de eindzege in de Asia Tour 2016. "Maar ik wist niet eens dat ik gewonnen had?"

  De Asia Tour beloont de renner die de meeste UCI-punten wist te sprokkelen op het Aziatische continent. Mark Cavendish profiteert vooral van zijn tweede plaats op het WK in Doha. Dankzij overwinningen in Qatar en Abu Dhabi ging hij alsnog wereldkampioen Peter Sagan voorbij.

  België deed het trouwens ook niet slecht in deze onderbelichte nevencategorieën. Zo won Greg Van Avermaet de America Tour, vooral dankzij zijn olympische titel en zijn zege in Montréal. Baptiste Planckaert was de eindwinnaar in de meer felbevochten Europe Tour.